Categorie├źn
Vrije tijd & ontspanning

Chloortabletten voor je zwembad

chloortabletten-chloordrijvers

Een zwembad in je tuin hebben kan voor veel plezier zorgen, het goed onderhouden zorgt voor meer plezier. Daarom is het ook belangrijk om bijvoorbeeld je waterkwaliteit goed te houden met chloortabletten voor je zwembad, je zwembad goed filteren en pompen te installeren. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je zwembad is het ook verstandig om het goed te onderhouden. Kwaliteit zit natuurlijk in een merk maar dat behoud je door het te onderhouden.

Chloortabletten goed voor waterkwaliteit

De pH waarde van je zwemwater moet goed zitten want naast veiligheid is gezondheid ook heel erg belangrijk. PH is een maat voor zuurtegraad, schoon drink water dat zuiver is heeft een pH waarde van 7. Chloortabletten hebben daar effect op. Je moet er voor zorgen dat de pH waarde van het water tussen de 7,2 en 7,6 ligt. De chloortabletten kunnen dan langzaam gaan desinfecteren. Het zou niet fijn zijn om veel te vaak het water steeds moeten te vervangen want dat kost aardig wat.

Hoe meet ik dat

Chloortabletten gebruiken gaat gepaard met chloordrijvers die de waarde voor je meten zodat je weet dat het allemaal goed zit. Het is ook aanbevolen om als je tabletten van 20gr hebt dat je ook chloordrijvers hebt van 20gr en de Toelatingsnummer 11798 N ook hebben. Bij het gebruik van chloortabletten mag je nooit andere chemicali├źn toevoegen aan het water want de tabletten werken bijtend en oxiderend. Er komt toch wel wat meer wetenschap bij kijken dan dat we denken als het gaat om onze gezondheid en veiligheid. Voor regelmatig gebruik van zwembaden is het verstandig om chloortabletten aan te schaffen.

Chloortabletten voor je zwembad