Categorie├źn
Geen categorie

Tips bij de aanschaf van een houtboor

Als u opzoek bent naar een geschikt houtboor dan bent u hier op de juiste plek. Als u een houtboor nodig heeft dan kunt u zich klaarmaken voor een lange zoektocht. Zo zijn er erg veel verschillende soorten houtboren. Elk soort houtboor kent zijn eigen eigenschappen en kwaliteiten. Er is dus voor elke klus wel een juiste houtboor te vinden. Om de juiste houtboor bij de juiste klus te krijgen kan echter een lange zoektocht opleveren. In deze blog wordt geprobeerd deze zoektocht een stukje makkelijker te maken. Er zal gekeken worden naar vier verschillende soorten houtboren en naar waar ze geschikt voor zijn.

De houtboor

Eerst even wat algemene informatie over de houtboor. Een houtboor is geschikt voor het boren in Hout. En soms voor andere zachte materialen. Daarnaast hebt u voor het voren met een houtboor ook een boormachine nodig. Niet elke boormachine kan alle houtboren aan. Er zal dus goed gelet moeten worden op de aansluiting. Daarnaast kunnen er erg veel verschillende soorten gaten geboord worden. Sommige gaten zijn klein en in zacht hout. Terwijl er soms ook grotere en diepere gaten geboord moeten worden in een stuk harder hout. Voor iedere klus is er een houtboor die het best geschikt is.

Slangenboor

De eerste boor die behandeld wordt is de slangenboor. De slangenboor kan herkend worden aan de spiraalvorm en aan een scherpe centerpunt. Met deze centerpunt kan er nauwkeurig geboord worden. De slangenboor komt voor in allerlei soorten en maten en is geschikt om diepe gaten mee te boren.

Forstnerboor

Met de forstnerboor kunnen hele andere gaten geboord worden. Zo kun je met de forstnerboor ondiepe ronde gaten boren met een vlakke bodem. De forstnerboor is voor verschillende dingen geschikt maar wordt vooral gebruikt om scharniergaten mee te boren.

Speedboor

Als u opzoek bent naar een boor die erg snel diepe gaten kan boren dan is de speedboor de juiste optie. Net als de slangenboor heeft ook de speedboor een centerpunt. Hiermee kan erg recht geboord worden.

Verzinkboor

De laatste houtboor die behandeld wordt is de verzinkboor. Deze houtboor is geschikt voor een mooie afwerking. Zo zorgt de verzinkboor ervoor dat eerder geboorde gaten niet meer te zien zijn en dat ook de schroeven uit het zicht verdwijnen.